עוגת מוס ריבת חלב

קפה גרג 13/07/21 09:22 ד באב התשפא

עוגת מוס ריבת חלב של קפה גרג, צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת מוס ריבת חלב של קפה גרג, צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים

מרכיבים לבסיס העוגה:

100 ג' חמאה,

100 ג' סוכר,

2 ביצים,

100 ג' שוקולד מריר,

5 ג' וניל,

35 ג' קמח ללא גלוטן.

מוס ריבת חלב:

5 ג' ג'לטין ,

25 מ"ל מים קרים, 320

ג' ריבת חלב,

500 מ"ל שמנת מתוקה.

קראנץ':

100 ג' שוקולד לבן, 20

ג' פתיתי קוקוס קלוי.

ציפוי העוגה:

160 ג' ריבת חלב, 15 מ"ל שמנת מתוקה.

הוראות הכנה

בסיס - מניחים את השוקולד והחמאה בקערה, למיקרוגל.

טורפים פנימה סוכר ותמצית וניל. להוסיף ביצים ושאר מרכיבים.

יוצקים בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום תנור 160 מעלות.

קראנץ' - מניחים את השוקולד בתוך קערה למיקרוגל,

מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס ויוצקים על גבי בסיס הבראוניז בשכבה אחידה.

מקפיאים עד השלב הבא.

מוס ריבת חלב - מערבבים את הג'לטין יחד עם המים הקרים. מניחים את ריבת החלב בקערה למיקרוגל לריכוך. מקציפים את השמנת המתוקה, בהדרגה מוסיפים את ריבת החלב. מערבבים 2 כפות מהקצפת לתוך קערית הג'לטין המומס. יוצקים את המוס על גבי הקרנץ' שבתבנית ומקפיאים למשך ארבע שעות עד שלב הציפוי.

ציפוי - מניחים בקערית חסינת חום את ריבת החלב יחד עם השמנת המתוקה, מחממים כדקה במיקורגל לחימום וריכוך, מערבבים היטב ויוצקים בצורה אחידה על פני המוס. משיבים למקפיא להתייצבות.

המתכון באדיבות קפה גרג

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר