עוגת לימון

מיצמיצ 27/03/11 00:00 כא באדר ב'

מצרכים

200 ג´ חמאה רכה

חצי כוס סוכר

4 ביצים מופרדות

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת ומיץ מ- 2 לימונים

240 ג´ קמח תופח (חבילה קטנה)

גביע שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

הוראות הכנה

מקציפים חמאה וחצי כוס סוכר במשך 5 דקות. מוסיפים חלמונים בהדרגה ומקציפים 3 דקות נוספות. מוסיפים גם את תמצית הוניל, מיץ לימון וגרידת הלימון.

מוסיפים לתוך התערובת שבמיקסר לסירוגין את הקמח עם השמנת החמוצה. ממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא יבש.

מעבירים 1/3 מכמות הקצף למסה ומערבבים. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות.

מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 30 דקות.

בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל החומרים בסיר ומעמידים בצד.

כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומעמידים במשך 10 דקות להצטננות. יוצקים מעל את הסירופ, מצננים ומגישים.

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר