סגור

עוגת גבינה שוקולד בננה

כט באב התשסו
,
23 באוגוסט, 2006
23/08/2006 0:00

צילום: shutterstock

חלבי
חצי שעה- שעה
בינוני

מצרכים

לבסיס השוקו:

100 גר´ שוקולד מריר

50 גר´ חמאה

חצי כוס חלב

4 ביצים מופרדות,

3/4 כוס סוכר

½ כטס קמח

כפית אבקת אפיה

למלית הגבינה:

650 גר´ גבינה

חצי כוס חלב בטעם בננה

כוס סוכר

1/4 כוס ליקר בננה

3/4 כוס קמח

2 כפות גדושות פודינג וניל

5 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

ציפוי בננה:

שמנת לקצפת

3/4 כוס חלב בננה

3 - 4 כפות פודינג וניל

ציפוי שוקולד:

200 גר´ שוקולד מריר

חצי כוס שמן

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל180 מעלות.

בסיס:

ממיסים בסיר שוקולד וחמאה, מוסיפים חלב ומערבבים לקרם חלק ומסירים מהאש.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף קשה, מוסיפים לשוקולד חלמונים, קמח וא´אפיה. מאחדים עם החלבונים המוקצפים.

יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ ואופים רבע שעה.

בינתיים מכינים את השכבה השנייה:

מקציפים חלבונים בתוספת חצי כוס סוכר.

מוסיפים את שאר החומרים.

יוצקים על הבסיס מייד כשהוא יוצא המתנור.

מנמיכים את החום ל160 מעלות ואופים כשעה עד להתייצבות. מקררים בתנור.

כשמתקרר מכינים ציפוי בננה: מקציפים את כל החומרים ומורחים על העוגה.

ציפוי שוקולד: ממיסים את החומרים ומורחים על העוגה.

כשהשוקולד מתקשה מסמנים קווי חיתוך. ( אני לא עשיתי את זה...)

שומרים במקרר.

הבת שלי דרך אגב, השאירה קצת קצפת בצד ואחרי שהשוקולד התקשה קישטה את העוגה במין פרחי קצפת.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
העברת
מתנות
לאביונים
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

כנס דת ומדינה צילום: ללא

בחירות 2021: דת ומדינה לאן?

קרא עוד