סגור

עוגת גבינה עם צימוקים

ה בחשון התשסז
,
27 באוקטובר, 2006
27/10/2006 0:00
בשרי
לא מוגדר
בינוני

מצרכים

1.5 כוסות קמח תופח מנופה

150 גר´ חמאה

2 חלמונים

4 כפות סוכר דק (אין לי מושג מה זה- עשיתי רגיל)

1 כפית גרירת לימון

קורט מלח

2 כפות שמנת חמוצה

למלית:

2.5 גביעי גבינה לבנה 5% מסוננת (לפי הספר צריך לסנן במסננת מרופדת בבד- חיתול למשל, או לנקב את הקופסה ב2-3 חורים קטנטנים כדי לנקז את הנוזלים)

2 חלמונים

3/4 כוס סוכר

2 כפות קמח

1 כפית מיץ לימון

1 כפית גרירת לימון

1 חפיסת סוכר וניל

1/2 כוס צימוקים רחוצים ומיובשים

4 חלבונים+קורט מלח

לקישוט:

1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים

הוראות הכנה

שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה ולשים- מפוררים בין הידיים- לתערובת פירורים, מוסיפים את החלמונים, הסוכר, גרירת הלימון, המלח והשמנת, ולשים מהר לקבלת בצק אחיד (לדעתי כדאי להוסיף עוד קמח- הבצק יצא לי ממש דביק)

צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.

מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה 190 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפיה.

משטחים בתבנית 3/4 מכמות הבצק, בשכבה אחידה, מחוררים את הבצק במזלג ב3-4 מקומות.

מנמיכים את חום התנור ל170 מעלות, אופים במשך 10 דק´ (אפיה למחצה) ומצננים.

שמים את הגבינה המסוננת בקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. מקציפים את 4 החלבונים וקורט מלח לקצף מבריק ויציב ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

משטחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה.

קישוט העוגה:

מהבצק הנותר יוצרים רצועות ומכסים את המלית בצורת שתי וערב (אני סתם פוררתי פירורים מהבצק על המלית)

מברישים את רצועות הבצק בביצה עם המים.

אופים את העוגה 35-40 דק´ בחום של 170 מעלות.

הערות

המתכון באדיבות "ספר האפיה הביתית" של טובה ארן

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נפתלי בנט צילום: תומר נויברג, פלאש 90

בנט: אחרי הבחירות - ימינה תישאר מאוחדת

קרא עוד