סגור

עוגת גבינה ושוקולד לבן

כא באדר ב'
,
27 במרץ, 2011
27/03/2011 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

לתחתית (תבנית 24):

200 גרם פירורי עוגיות חמאה

70 גרם חמאה מומסת

לגנאש שוקולד לבן:

125 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

למלית גבינה:

500 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת מסקרפונה

כפית תמצית וניל אמיתית

100 גרם סוכר

6 ביצים

לציפוי:

250 גרם שוקולד לבן, קצוץ

250 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה. מקפיאים עד השימוש.

מכינים גנאש שוקולד לבן: מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן. מניחים ל5- דקות. מערבבים עד שהשוקולד נמס.

מכינים את מלית הגבינה: בעזרת מטרפה ידנית (או במיקסר, במהירות נמוכה) מערבבים גבינות, הוניל, סוכר וביצים. מוסיפים את הגנאש (בעודו חם) ומערבבים למסה חלקה ואחידה. יוצקים את המלית על התחתית הקפואה.

מחממים תנור ל - 150 מעלות.

מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה. מורידים את חום התנור ל- 110 מעלות ואופים שעה נוספת. העוגה מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל- 24 שעות.

אחרי 12 שעות קירור מכינים ציפוי: מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן. מניחים ל- 5 דקות. מערבבים עד שהשוקולד נמס.

יוצקים על העוגה הקרה. מחזירים למקרר ל- 12 שעות לפחות. מחלצים מהתבנית בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים ומגישים.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרמטכ"ל, אביב כוכבי צילום: פלאש 90

מרגש: הרמטכ"ל דואג לילדי ההורים המשרתים בצה"ל

קרא עוד