עוגת גבינה אפויה- עוגיות חמאה וריבת חלב

Nkamoni 18/05/09 00:00 כד באייר התשסט

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

200 ג´ עוגיות חמאה מרוסקות

80 ג´ חמאה מומסת

2 כפות פקאן סיני קצוץ

---

חצי קילו גבינה לבנה

גביע שמנת חמוצה

5 חלמונים

חצי כוס סוכר

כף תמצית וניל

3 כפות קמח

3 כפות קורנפלור

---

5 חלבונים

חצי כוס סוכר.

---

ריבת חלב.

הוראות הכנה

עוגת שלושה שלבים, אבל פשוטים-

והתוצאה- טעיממממהההה!

לבסיס:

200 ג´ עוגיות חמאה מרוסקות

80 ג´ חמאה מומסת

2 כפות פקאן סיני קצוץ (לא טחון...)

מערבבים את המרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית.

לעוגה:

חצי קילו גבינה לבנה

גביע שמנת חמוצה

5 חלמונים

חצי כוס סוכר

כף תמצית וניל

3 כפות קמח

3 כפות קורנפלור

מערבבים את המרכיבים- אפשר בקערה של העוגיות (כדי לא ללכלך יותר מדי כלים...), רצוי להוסיף את הקמח והקורנפלור אחרי שערבבנו את הגבינות, ביצים וסוכר- כדי לפחית את היווצרות הגושים.

בקערה ב´ מקציפים-

5 חלבונים

חצי כוס סוכר.

מקפלים את 2 הבלילות בעדינות, ושופכים לתבנית, על הבסיס.

אופים בתנור שחומם מראש (!) על 200 מעלות למשך 10 דק´, ואז מנמיכים ל160 ומשאירים בתנור עוד כשעה.

חשוב- לתת לעוגה להתקרר חצי שעה בתנור עם דלת חצי פתוחה- שלא תיפול, ורק אז להוציא.

וגם- להניח בתנור תבנית עם מים, שתיצור לחות, שהעוגה לא תצא יבשה.

כשהעוגה מתקררת מערבבים 3 כפות ריבת חלב עם *מעט* מים רותחים- שתהיה נוחה למריחה- ומורחים על העוגה.

אצלינו נוקטים בשיטת ה-´כל המרבה הרי זה משובח´, בענייני ריבת חלב :-)

למהדרין- אפשר להוסיף בשולי העוגה פקאן סיני קצוץ.

אה, וכדאי מאוד שהיא תשב כמה שעות טובות במקרר לפני האכילה. זה רק משביח את הטעם שלה.

בתאבון!

הערות

תבנית קוטר 26

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר