עוגת בננה, שוקולד ושמנת חמוצה

כג בתשרי התשסז
,
15 באוקטובר, 2006
15/10/2006 0:00
בשרי
לא מוגדר
מורכב

מצרכים

(לתבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ)

4 בננות

½ גביע שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ- 1 לימון

4 ביצים

4 כוסות קמח

11/2 כוסות סוכר

2 שקיות אבקת אפייה

250 גר´ חמאה בטמפרטורת החדר

לציפוי

200 גר´ שוקולד מריר

11/2 גביעים שמנת חמוצה

הוראות הכנה

לעוגה: מחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות ומשמנים את התבנית.

מכניסים למיכל מעבד המזון את הבנות, השמנת, תמצית הווניל, קליפת הלימון והביצים.

מפעילים כצי דקה, עד שהבננות קצוצות.

מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה. מוסיפים שליש מתערובת הבננות ושליש מהחמאה ומערבלים כ – 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את שארית תערובת הבננות ואת שארית החמאה ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד.

מעבירים את הבצק לתבנית ואופים 50 –60 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים את העוגה לפחות שעה לפני הציפוי.

הציפוי:

מחממים את השוקולד והשמנת בסיר בינוני על להבה נמוכה תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס.

מורחים את הציפוי על העוגה מהמרכז כליפי השוליים והדפנות, בלי להשתדל שהציפוי יהיה חלק לגמרי

הערות

המתכון באדיבות מיכל לוי "לאשה"

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נתניהו וגנץ. אחדות? צילום: פלאש 90, נועם ריבקין, מארק ישראל סלם

כחול לבן והליכוד בפגישה מכרעת | נתניהו עדכן את ראשי הימין

קרא עוד