עוגת בננה, שוקולד ושמנת חמוצה

אחת מל"ו 15/10/06 00:00 כג בתשרי התשסז

מצרכים

(לתבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ)

4 בננות

½ גביע שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ- 1 לימון

4 ביצים

4 כוסות קמח

11/2 כוסות סוכר

2 שקיות אבקת אפייה

250 גר´ חמאה בטמפרטורת החדר

לציפוי

200 גר´ שוקולד מריר

הוראות הכנה

לעוגה: מחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות ומשמנים את התבנית.

מכניסים למיכל מעבד המזון את הבנות, השמנת, תמצית הווניל, קליפת הלימון והביצים.

מפעילים כצי דקה, עד שהבננות קצוצות.

מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה. מוסיפים שליש מתערובת הבננות ושליש מהחמאה ומערבלים כ – 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את שארית תערובת הבננות ואת שארית החמאה ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד.

מעבירים את הבצק לתבנית ואופים 50 –60 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים את העוגה לפחות שעה לפני הציפוי.

הציפוי:

מחממים את השוקולד והשמנת בסיר בינוני על להבה נמוכה תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס.

מורחים את הציפוי על העוגה מהמרכז כליפי השוליים והדפנות, בלי להשתדל שהציפוי יהיה חלק לגמרי

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הערות

המתכון באדיבות מיכל לוי "לאשה"

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר