עוגיות שקדים/אגוזים ללא ביצים

מיצמיצ 12/03/12 11:43 יח באדר התשעב

מצרכים

1 ק"ג קמח

1/2 2 כוסות שמן / 300 גר´ חמאה או מרגרינה

300 גר´ סוכר

3 כפות תמצית וניל

300 גר´ אגוזים טחונים/בוטנים/שקדים

לציפוי

100 גר ´ שוקולד מריר

1 כוס אגוזים גרוסים

הוראות הכנה

לערבב את כל החומרים ולעבד היטב לבצק רך.

לוקח זמן עד שמתאחד…לא להתייאש.

אם יבש מדי- להוסיף קצת שמן/חמאה

אם רטוב מדי-להוסיף קמח.

ליצור גלילים, לחלק לחתיכות באורך 5 ס"מ, לשטח קלות ולהניח בתבנית מצופה בניר אפיה.

לחמם תנור ל-180 מעלות, ולאפות במשך כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.

לצנן את העוגיות.

ניתן להמיס את השוקולד, לטבול חצי מהעוגיה, וליבש על רשת .

ניתן לטבול את העוגיה הטבולה בשוקולד, באגוזים גרוסים.

הערות:

זה ברור שהמתכון במקור הוכן לגדוד, רצוי להכין חצי כמות, או שליש.

אני אכלתי את העוגיות שהוכנו על בסיס שמן…ולהפתעתי היו טעימות ופריכות במיוחד.

העוגיות נשמרות המון זמן בקופסא סגורה היטב…אם ישארו בכלל. ללא ביצים.

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר