עוגה גדולה-גדולה

אחת מל"ו 19/10/06 00:00 כז בתשרי התשסז

מצרכים

תבנית: מתפרקת עם ארובה באמצע, קוטר פנימי: 24 ס"מ, גובה: 11 ס"מ.

חומרים:

7 ביצים מופרדות

230 גר´ סוכר (כוס וחצי)

210 גר´ (כוס ו3/4) קמח רגיל

1/4 כפית מלח

כף שמן סויה, כף מיץ לימון טבעי, כף ברנדי, גרד מלימון בינוני, צהוב או ירוק, כפית תמצית וניל משובחת (כמו מקורמיק)

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מקציפים: 7 חלבונים + 3/4 כוס סוכר.

מעבירים את הקצפת לצלחת שטוחה וגדולה. בקערה שהתפנתה מקציפים 7 חלמונים עם הסוכר הנותר עד שהבלילה בהירה. מוסיפים שמן, מיץ לימון, ברנדי, כוס וחצי קמח מנופה. מקציפים הכל לקרם.

מעבירים את קצף החלבונים הנוקשה מהצלחת חזרה לקערת המיקסר להתאחד מחדש עם החלמונים. מערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את 1/4 כוס הקמח (המנופה) הנותרת לנו.

משמנים את סיר הפלא בחמאה, שופכים לתוכו את בלילת העוגה. זורים מעט סוכר למעלה.. בזמן האפיה נוצרת שכבה פציחה וטעימה.

מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. מכניסים את העוגה לתנור ואופים 45 דקות עד לצבע זהוב או סכין שננעצת בעוגה - יוצאת יבשה.

מצננים בתבנית ורק כשפושר לחלוטין חותכים מסביב משחררים והופכים לצלחת.

הערות

המתכון באדיבות אודטה שוורץ

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר