סופגניות חמות

05/12/06 00:00 יד בכסלו התשסז

מצרכים

30 גר´ שמרים

1/2 3 כוסות קמח

4 כפות סוכר

1 כוס חלב/מים פושרים

4 חלמונים

קורט מלח

100 גר´ חמאה/מרגרינה מומסת

1 כף ברנדי

הוראות הכנה

שמים את הקמח בקערת המיקסר. עושים גומה באמצע ושמים

בה את השמרים, כף סוכר ומחצית המים. מערבבים עם קצת

קמח מניחים לתסיסה 10 דקות. מוסיפים לגומה את שארית המים, החלמונים ושאר החומרים. מערבלים במיקסר במהירות נמוכה 15 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות אך לא נדבק לקרס. אם הוא נדבק לדפנות יש להוסיף קמח, ואם הוא נדבק לקרס יש להוסיף מים או מרגרינה. מכסים את הקערה במגבת מטבח או בשקית ניילון עד שהבצק יכפיל את נפחו.

מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ (לא דק יותר) וקורצים

עיגולים בעזרת כוס מקומחת. שמים סיר עם שמן על האש, וכשהשמן רותח מכניסים את הסופגניות, בתחילה בסיר מכוסה, ולאחר הפיכתן ללא מכסה. יש להקפיד שלהבת הגז תהיה בינונית כדי שהסופגניות לא תישרפנה מהר בחום גבוה או תספוגנה שמן בחום נמוך. מוציאים את הסופגניות המוכנות בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מזריקים ריבה וזורים אבקת סוכר.

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר