עוגת שוקולד משפריצה ללא קמח

מיצמיצ 07/06/13 08:32 כט בסיון התשעג

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

רכיבים:

500 גרם שוקולד מריר

250 גר` חמאה

6 ביצים

¾ כוס סוכר (או סירופ סוכר העשוי מ-10 כפות סוכר מבושלות ב-10- כפות מים)

הוראות הכנה

אופן הכנה:

ממיסים שוקולד וחמאה מעל בן מארי, מערבבים לעיסה חלקה ומצננים (החוטאים שבנו יכולים לרמות

ולהמיס במיקרו בעדינות- רק להקפיד שלא להשאיר את התערובת זמן ממושך מידי כדי שלא תיחרך).

מקציפים ביצים (ביצים שלמות- אין צורך להפריד) יחד עם הסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.

(לחליפין ניתן להכין סירופ סוכר ע"י הרתחה של 10 כפות סוכר ו-10 כפות מים עד להמסה מלאה. את הסירופ יש להוסיף בזמן ההקצפה תוך הזלפה איטית).

מוסיפים את השוקולד ומערבבים בתנועות עטיפה. יש לדאוג שכל השוקולד יובלע היטב.

יוצקים התערובת לכלים אישיים משומנים, אותם מניחים בתבנית אחרת מלאה עד כדי חציה במים.

אופים בתנור חם 180 מעלות במשך כ-15 דקות.

הערות

עוגת שוקולד "משפריצה"/רות אוליבר

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר