מלבניות לימון בשתי שכבות

חייבת להגיב 17/08/06 00:00 כג באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

המרכיבים לבצק (12 יחידות):

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1/4 כפית מלח

1/4 כוס (28 גרם) אבקת סוכר

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למלית:

4 ביצים, טרופות

1/3 1 כוסות (300 גרם) סוכר

2/3 כוס (150 מ"ל) מיץ לימון טרי

גרידה מ-3 לימונים

1/4 כוס (30 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

אבקת סוכר, לקישוט

הכלים: תבנית מרובעת בגודל 25X25 ס"מ

הוראות הכנה

1. הבצק: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מרפדים את התבנית בנייר אלומיניום עבה עם שוליים עודפים באורך 5 ס"מ. משמנים את נייר האלומיניום.

3. במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, המלח ואבקת הסוכר ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות "פולסים"

עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מהדקים את הבצק בידיים על תחתית התבנית. אופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות. בינתיים, מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות) ומכינים את המלית.

4. המלית: בקערה גדולה שמים את הביצים עם הסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון. מנפים מעל את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים אותם פנימה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

5. מעבירים את מלית הלימון מעל לבצק האפוי שבתבנית ואופים כ-25 דקות עד שהמלית בצבע זהוב בהיר, והיא יציבה כשנוגעים בה במרכז. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.

6. כשהעוגיות צוננות לגמרי, אוחזים בשולי נייר האלומיניום ומעבירים אותן מעל משטח עבודה. בוזקים בנדיבות אבקת סוכר מעל וחותכים למלבנים בסכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

המתכון באדיבות רוצי ונציה -YNET

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר