סגור

טורט שוקולד ואגוזים

כט באב התשסו
,
23 באוגוסט, 2006
23/08/2006 0:00

צילום: shutterstock

חלבי
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

300 גר´ שוקולד

300 גר´ חמאה (או מרגרינה)

1 וחצי כוסות סכור (260 גר´)

3/4 כוסות קקאו מנופה (100 גר)

8 ביצים

1 וחצי כוסות אגוזי מלך לא קלויים טחונים במעבד מזון

חצי כוס ליקר תפוזים (או מיץ תפוזים)

3/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים לקישוט

לזיגוג:

400 גר´ שוקולד מריר (אני השתמשתי בחצי כמות ובשוקולד לבן)

כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבנית.

ממיסים את השוקולד והחמאה במיקורגל כשלוש דקות (או בסיר כפול מעל אדים). בוחשים לקרם חלק ואחיד ומניחים בצד.

מערבבים את הסוכר והקקאו בקערה נפרדת. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבלים היטב למרקם אחיד.

מוסיפים את קרם השוקולד, תוך כדי ערבוב וכך מוסיפים גם את האגוזים הטחונים ואת ליקר התפוזים. מערבבים למרקם אחיד.

מעבירים את העיסה לתבנית, ואופים במרכז התנור כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקררים את העוגה כעשר דקות ומניחים על רשת, שתקלוט אח"כ את שאריות הזיגוג.

לזיגוג: מרתיחים את השמנת המתוקה ומורידים מהאש.

מוסיפים חתיכות קטנות של שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. אפשר לחמם עוד אם לא הכל נמס.

יוצקים על העוגה.

אפשר לקשט באגוזי מלך שמדביקים לדפנות בעזרת סכין.

הערות

תבנית קפיצית מס' 26
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
העברת
מתנות
לאביונים
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

כנס דת ומדינה צילום: ללא

בחירות 2021: דת ומדינה לאן?

קרא עוד