טארט לימון אפוי עם מרנג

מיצמיצ 19/12/12 13:00 ו בטבת התשעג

מצרכים

הבצק (תבנית 26):

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 גרם קמח

2 חלמונים (אל תאגה - תיכף יהיה שימוש בחלבונים)

במג´ימיקס לערבב את הקמח והסוכר, להוסיף את קוביות החמאה ולעבד עד שיש פירורים.

ברגע שנוצרים פירורים להוסיף את החלמונים, עיבוד קצר נוסף עד שמתגבש לבצק וזהו.

לאסוף את הבצק לכדור ואז לשטח למין "פיתה"

ולהכניס למקרר לשעה כדי שהבצק יחזור ויתגבש.

אחרי שעה להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד - עובי בערך 5 מ"מ.

להעביר לתבנית, לחתוך עודפים* ולהכניס את התבנית ל-1/2 שעה למקפיא.

לחמם תנור ל-180 מעלות

להוציא את התבנית מהמקפיא, לחורר עם מלזג את הבסיס, לכסות בנייר אפיה ולפזר עליו משקולת (שעועית/ חומוס או אפילו אורז)

לאפות אפיה עיוורת בערך 15 דקות.

המטרה היא שהבסיס כמעט אפוי אבל לא יתחיל להזהיב.

המלית

בזמן שהבסיס באפיה, מכינים את המלית.

אני השתמשתי במלית של ריבועי הלימון של בצק אלים (וכאן זה מובא עם כמה הערות שלי).

החומרים -

4 ביצים

1 כוס סוכר

2/3 כוס מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון אחד

רבע כוס קמח

חצי כפית אבקת אפייה

הכנה:

להקציף ביד את הביצים עם סוכר - רק עד שהתערובת טיפה מבהירה.

להוסיף את גרידת הלימון

כדי למנוע היווצרות גושים לערבב את הקמח ואבקת האפיה עם מיץ הלימון בקערה נפרדת ואז להוסיף לתערובת הביצים והסוכר

אחרי שהבסיס יצא מתנור, להוריד את הטמפרטורה בתנור ל-150 מעלות

לשפוך את המלית על הבסיס (אחרי שהורדנו את נייר האפיה והמשקולת)

ולאפות כ-20 דקות, עד שהמלית מתייצבת אבל לא משחימה.

המרנג -

החומרים

3 חלבונים*

2/3 כוסות סוכר

אפשר להתאמץ ולהכין מרנג איטלקי :

להעביר את החלבונים והסוכר לקערה חסינת אש

לשים אותה מעל סיר עם מים (באן מרי) ולערבב עד שכל הסוכר נמס

ואז בעוד חלבונים חמים להעביר למיקסר ולהקציף עד שיש קצף יציב

לוותר על חלק הבאן מארי - אם אין לכם בעיה עם ביצים חיות ואז להוסיף את הסוכר בהדרגה.

הטאצ´ הסופי -

כשהפאי יצא מהתנור ונתנו לו להצטנות קצת

מכסים אותו בקצף הביצים, עושים צורות כם כף/ כפית או בצורה מקצועית יותר עם מזלף.

ואז חורכים עם ברנר או בגריל (כמו בתמונה).

ואז מחכים לצינון מלא - רצוי אפילו לילה במקרר - ובתאבון.

הוראות הכנה

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר