זלאביה-גלובה

bsameach 26/05/13 16:07 יז בסיון התשעג

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 ק"ג קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

4 כוסות מים חמימים

2 כפיות מלח

(קצח למי שאוהב)

הוראות הכנה

שמים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. ומתחילים ללוש.

כשבהצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק דביק ורך.

מניחים להתפחה כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

כשהבצק תפח לשים אותו עוד כדקה להורדת הנפח.

מחממים במחבת או בסיר שמן בגובה של כס"מ וחצי.

מכינים בצד קערית עם מים.

כשהשמן רותח מרטיבים את הידים בעזרת המים שבקערית (חשוב מאוד לעבוד כל הזמן עם ידים רטובות) וקורצים כדורים מהבצק.

מותחים כל כדור בעזרת הידים ומניחים אותו בזהירות בשמן.

כאשר משחים צד אחד בעזרת מזלג הופכים אותו לצד שני.

הערות

כ-30 יחידות

המתכון באדיבות מתכון של אמא שלי

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר