גביניות שמרים

אחת מל"ו 24/05/07 00:00 ז בסיון התשסז

מצרכים

מצרכים: בצק: 4 וחצי כוסות קמח, חבילת שמרים (אפשר גם משפר אפייה ושקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים), 300 גרם חמאה או מחמאה, 4 כפות סוכר, ביצה, 2 חלמונים, קורט מלח, 2/3 גביע אשל או חצי מיכל שמנת מתוקה.

מלית: 2 גביעי גבינה לבנה 9%, 2 חלבונים, 6 כפות גדושות סוכר, 4 כפות קמח, כף תמצית וניל, קכף תמצית וניל, קליפת לימון מגוררת, קורט מלח, 100 גרם צימוקים

זיגוג: מערבבים חצי כוס חלב או מים עם חצי כוס סוכר ומבשלים 20 דקות.

הוראות הכנה

מכניסים לקערת המערבל את כל חומרי הבצק. מוסיפים בהדרגה את האשל ולשים עד לקבלת בצק אוורירי ורך שאינו נדבק לדפנות. משהים במקרר בקערה מכוסה כשלוש שעות.

מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים. מצננים במקרר.

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/3 ס"מ. מורחים מחצית מכמות מלית הגבינה. מפזרים מחצית מכמות הצימוקים. מגלגלים לרולדה. פרוסים את הרולדה בעזרת סכין משוננת לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ. לא נורא אם טיפה מלית בורחת. זה מסתדר באפייה. מניחים את הפרוסות בתבנית, עדיף על נייר אפייה. וכך עושים בחלק הבצק השני. מתפיחים במקום חמים להתפחת הנפח. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170 מעלות.

בינתיים מכינים את הזיגוג וכשהעוגיות מוכנות מוציאים ומורחים את הזיגוג.

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר