בצק פריך לאוזני המן

מיצמיצ 08/02/11 00:00 ד באדר א'

מצרכים

100 גר´ חמאה, בטמפרטורת החדר

100 גר´ אבקת סוכר (שקית אחת)

2 חלמונים בטמפרטורת החדר

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

280 גר´ קמח

50 גר´ קורנפלור

קורט מלח

100 גר´ שקדים טחונים לבנים

1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת

אבקת סוכר לאיבוק

מלית כרצונכם

הוראות הכנה

להקציף יחד חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית.

להוסיף חלמונים ותמצית וניל ולהקציף.

לנפות פנימה את הקמח, הקורנפלור והמלח.

להוסיף את השקדים הטחונים וקליפת ההדר ולערבב יחד לתערובת אחידה.

להעביר הבצק לקירור למשך שעה לפחות כך שיתייצב ויהיה נוח לעבודה.

לרדד את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי.

למלא כל עיגול בכפית גדושה של מלית ולסגור את אזני ההמן בעדינות.

לסדר העוגיות בתבנית ולהשיב לקירור או להקפאה למשך כשעה.

להעביר לאפייה בחום בינוני 180 מעלות עד שמזהיב יפה, הבצק עדיין רך מעט.

מיד כשהעוגיות יוצאות מן התנור לאבק עליהן הרבה אבקת סוכר ולצנן.

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר