עוגת גבינה פירורים בניחוח וניל

השף הראשי של מסעדת מאמא גרג – עידו מלכין, מקבוצת גרג 08/05/22 09:04 ז באייר התשפב

צילום: אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

מצרכים

מרכיבים לבסיס העוגה:

קמח שקדים: 180 גרם / 1 כוס ו 1/3

קמח : 120 גרם / 2/3 כוס

חמאה קוביות: 120 גרם / חצי חבילה וקצת

סוכר לבן: 120 גרם / 1 כוס

מלח דק: 3 גרם / חצי כפית

מים: 10 גרם / 1 כף

מצרכים לקרם גבינה:

שמנת חמוצה 27% שומן : 4 גביעים

אבקת סוכר: 70 גרם / 1 כוס

שוקולד לבן: 250 גרם

מחית וניל: 10 גרם / 1 כפית

חלמון ביצה: 4 יחידות

גלטין דגים: 10 גרם / כפית וחצי

אופן הכנה:

משרים את הג'לטין דגים ב 30 גרם/3 כפות, מים קרים כ 10 דקות.

בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן.

מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הווניל, החלמונים, והג'לטין.

טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.

במיקסר : מקציפים את השמנת חמוצה והאבקת סוכר למסה אורירית וחזקה.

מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת

הוראות הכנה

אופן הכנה בסיס:

מערבבים במיקסר את כל המרכיבים ביחד עד למרקם מפורר.

משטחים על מגש עם נייר אפיה ואופים על 180 מעלות 15 דקות.

נותנים למסה להתקרר וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.

אופן הכנה:

משרים את הג'לטין דגים ב 30 גרם/3 כפות, מים קרים כ 10 דקות.

בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן.

מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הווניל, החלמונים, והג'לטין.

טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.

במיקסר : מקציפים את השמנת חמוצה והאבקת סוכר למסה אורירית וחזקה.

מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת

בתבנית עוגה קוטר 28ס"מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם דחוס. שופכים את תערובת הגבינה, ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.

מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.

ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר