סגור

פנה עם פיטריות וערמונים בשמנת ויין - כשר לפסח

ח בניסן התשפא
,
21 במרץ, 2021
21/03/2021 11:36
פנה עם פטריות וערמונים

פנה עם פטריות וערמוניםצילום: נמרוד סונדרס

חלבי
חצי שעה- שעה
לא הוגדר

מצרכים

חומרים ל-4-6 מנות:

1 חבילה ברילה פנה כשר לפסח

1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

2-3 פטריות פורצ׳יני יבשות (לא חובה), מושרות במים וקצוצות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות חמאה או שמן זית

1 שקית ערמונים בוואקום חצויים או קצוצים גס

1 גבעול כרישה קצוץ דק-דק

3 שיני שום פרוסות או קצוצות (לטעם מודגש יותר)

1 עלה דפנה (לא חובה)

צרור קטן של תימין

1/2 כוס (120 מ״ל) יין לבן

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה לבישול 38%

מעט אגוז מוסקט טחון טרי

פרמזן מגוררת, להגשה

הוראות הכנה

מחממים מחבת בלי שומן. כשהיא ממש חמה מוסיפים את הפטריות ונותנים להן 5 דקות או יותר כדי לאבד נוזלים והתכווץ. מוסיפים פורצ׳יני ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות. מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין. כשהכל זהוב ומעלה ריח מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות. יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומתבלים במוסקט טרי. מכבים את האש ושומרים חם. לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה. מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים יחד במשך 1-2 דקות ומגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.

המתכון באדיבות ברילה

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר