סלט תפוחי אדמה

חדשות כיפה אחת מל"ו 07/09/06 00:00 יד באלול התשסו

סלט תפוחי אדמה , צילום: shutterstock
סלט תפוחי אדמה , צילום: shutterstock

מצרכים

ק"ג תפו"א

בצל גדול (רצוי סגול)

כמה בצלצלי אשלוט (במקום או בתוספת לבצל הרגיל)

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפיות חרדל (לא הכרחי)

שליש כוס חומץ בן יין

שליש כוס שמן זית

גיוונים: אפשר להוסיף צלפים, אנשובי, רצועות פלפלים קלויים וקלופים, זיתים שחורים או ירוקים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול שונים, חציל קלוי ומעוך עם מעט שום קצוץ, בשרים קרים, נקניקים חתוכים ועוד ועוד.

הוראות הכנה

מבלשים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, אך מוצקים.

מצננים מעט וקולפים, חותכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ (ואם הם גדולים אפשר לחתוך גם לחתיכות יותר קטנות), מניחים בקערה ומוסיפים בצל פרוס לטבעות או קצוץ ומערבבים בעדינות.

מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים.

מערבבים בעדינות

הערות

כתבות נוספות