סלט תפוחי אדמה קלאסי

חדשות כיפה אחת מל"ו 07/09/06 00:00 יד באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

8 תפו"א בינוניים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.

בצל בינוני פרוס דק

4 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק

2 ביצים קשות, קצוצות דק

10 זיתים שחורים, מגולענים ופרוסים

רבע כוס שמן זית

2 כפות חומץ יין לבן

מלח

פלפל שחור, טחון טרי

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מערבבים את חמשת המוצרים הראשונים. מערבבים קלות.

מוסיפים את שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול. בוזקים פטרוזיליה קצוצה.

הערות

אפשר להוסיף:
להוסיף 1 – 2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים, שן שום כתושה , מיץ לימון גדול, שליש כוס שמן זית (נוסח ערביי ארץ ישראל)
להוסיף בצל אדום פרוס לטבעות, 3 כפות חומץ בן יין אדום, חצי כוס שמן זית, 2 – 3 גבעולי טימין קצוצים או כף אורגנו מיובש, רבע כוס צלפים קצוצים, בצל ירוק , מיץ לימון, חרדל (ואז זה נוסח איטלקי).
אפשר גם להוסיף פסטרמה. טעים מאוד!

כתבות נוספות