מצרכים
5 תפוחי אדמה
2 בצלים גדולים
10 שיני שום
4 פלפלות חריפות
3 גבעולי שמיר
3 עגבניות גדולות
15 גבעולי גד (כוסברה)
3 כפות שמן
כף מיץ לימון
רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור טחון, רבע כפית כורכום, רבע כפית זנגביל טחון.
הוראות הכנה
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות של 2 ס"מ.
חתוכים את העגבניות לאותו גודל.
קוצצים את הבצלים ואת שאר הירקות.
מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והשום שתיים-שלוש דקות.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים קלות, עד שיזהיבו.
מוסיפים את הפלפלות, הכוסברה והשמיר. מערבבים ומתבלים בתבלינים.
מאדים עוד 3 דקות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 5 – 10 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מגישים חם.