סלט תפו"א נוסח ואנקאינה (פרו)

חדשות כיפה אחת מל"ו 07/09/06 00:00 יד באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

4 חלמונים מבושלים (מביצים קשות)

רבע ק"ג גבינה צפתית (מה שפחות מלוח)

מעט חלב

מיץ מלימון אחד

כף שמן

מלח ופלפל

6 פלפלים חריפים

ק"ג תפו"א מבושלים וקלופים

2 – 3 ביצים קשות חתוכות לרבעים

זיתים שחורים מגולענים

פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות דקות

פטרוזיליה קצוצה

עלי חסה לקישוט

הוראות הכנה

מכניסים למעבד מזון או לבלנדר את החלמונים הקשים, הגבינה, פלפלים, מעט חלב, מיץ לימון ושמן – מעבדים לרוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומעבירים לקערת הגשה. יוצקים את הרוטב ומקשטים בפלחי ביצים קשות וזיתים שחורים, רצועות פלפל חריף ופטרוזיליה. מקשטים את דפנות הקערה, מסביב, בעלי חסה.

הערות

כתבות נוספות