סלט קישואים של אמא שלי

חדשות כיפה טליטלי 14/05/09 00:00 כ באייר התשסט

מצרכים

כ- 6 קישואים בינוניים

1 בצל

2 ביצים

מלח

פלפל

מעט שמן לטיגון

הוראות הכנה

מגרדים את הקישואים, מומלץ בחורים הגדולים ביותר- גדולים של הפומפיה, ניתן גם לקצוץ במעבד מזון.

קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את הקישואים המגורדים ומבשלים עד לאידוי כל הנוזלים, תוך כדי מטבלים במלח (מומלץ כשתיים וחצי כפיות) ומעט פלפל.

לאחר שהנוזלים התאדו, טורפים שתי ביצים ומוסיפים אותן מעל לקישואים, ממתינים מעט לקרישתן ומערבבים קלות עד שכל הקישואים מכוסים בביצה. מחכים מעט עד שהביצה עשויה, מקררים.

בתיאבון!

טליטלי

הערות

מספיקה לכחמישה סועדים 1. ניתן לשחק עם הכמויות, להוסיף או להפחית קישואים ושאר המרכיבים בהתאם.
2. בהכנה של כמות גדולה (למשל 6 קישואים) רצוי להשתמש בסיר רחב ונמוך. בכמות קטנה יותר נוח להשתמש במחבת.
3. רצוי שלא לערבב את הביצה עם הקישואים יותר מידי כי זה "שובר" את המרקם, מומלץ להטות את הסיר קדימה ולדאוג שהקישואים והביצה מעורבבים זה בזה ולערבב קלות ע"מ שיהיה מוכן. ניתן בשלב זה כבר לכבות את האש.
4. ניתן לאכול בכל טמפרטורה, מומלץ בארוחה להגיש חם/ פושר.

המתכון באדיבות אמא שלי שקיבלה מסבתא שלי...

כתבות נוספות