סלט עוף ופומלה ויאנטמי

חדשות כיפה אמא רוסיה 29/05/08 00:00 כד באייר התשסח

מצרכים

1 חזה עוף (כ-200 גרם), מנוקה מגידים ושומן

1 גזר, קלוף וחתוך לגפרורים

1 מלפפון קטן טרי על קליפתו, חתוך לגפרורים

3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ

1 פומלה קלופה ומפוררת

1 פלפל אדום חריף טרי, מנוקה מגרעינים וקצוץ

3 כפות בוטנים קלויים, קצוצים גס

3 כפות עלי כוסברה שלמים

1 כף עלי נענע, קצוצים דק

לרוטב:

4 כפות מים

2 כפות חומץ אורז או חומץ רגיל

2 כפיות סוכר

2 שיני שום קצוצות דק

1 ס"מ שורש ג´ינג´ר טרי, קצוץ דק

2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון

2 כפות רוטב דגים (לא חובה. למישהו יש דבר כזה בכלל?)

מלח, פלפל

החומרים:

1 חזה עוף (כ-200 גרם), נמוקה מגידים ושומן

1 גזר, קלוף וחתוך לגפרורים

1 מלפפון קטן טרי על קליפתו, חתוך לגפרורים

3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ

1 פומלה קלופה ומפוררת

1 פלפל אדום חריף טרי, מנוקה מגרעינים וקצוץ

3 כפות בוטנים קלויים, קצוצים גס

3 כפות עלי כוסברה שלמים

1 כף עלי נענע, קצוצים דק

לרוטב:

4 כפות מים

2 כפות חומץ אורז

2 כפיות סוכר

2 שיני שום קצוצות דק

1 ס"מ שורש ג´ינג´ר טרי, קצוץ דק

2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון

2 כפות רוטב דגים

מלח, פלפל

הוראות הכנה

מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.

מבשלים את חזה העוף במי מלח כ-10 דקות, עד שהוא עשוי. מסננים, חותכים לרצועות דקות. שמים בקערה.

מוסיפים את שאר החומרים מלבד הבוטנים, ומערבבים.

יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.

מפזרים מעל את הבוטנים הקצוצים ומגישים

הערות

4-5 מנות מתאים לשבת קיץ בבוקר כשאין ממש חשק למשהו כבד וחם.

המתכון באדיבות ישראל אהרוני

כתבות נוספות