מצרכים
1 חזה עוף (כ-200 גרם), מנוקה מגידים ושומן
1 גזר, קלוף וחתוך לגפרורים
1 מלפפון קטן טרי על קליפתו, חתוך לגפרורים
3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ
1 פומלה קלופה ומפוררת
1 פלפל אדום חריף טרי, מנוקה מגרעינים וקצוץ
3 כפות בוטנים קלויים, קצוצים גס
3 כפות עלי כוסברה שלמים
1 כף עלי נענע, קצוצים דק
לרוטב:
4 כפות מים
2 כפות חומץ אורז או חומץ רגיל
2 כפיות סוכר
2 שיני שום קצוצות דק
1 ס"מ שורש ג´ינג´ר טרי, קצוץ דק
2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון
2 כפות רוטב דגים (לא חובה. למישהו יש דבר כזה בכלל?)
מלח, פלפל
החומרים:
1 חזה עוף (כ-200 גרם), נמוקה מגידים ושומן
1 גזר, קלוף וחתוך לגפרורים
1 מלפפון קטן טרי על קליפתו, חתוך לגפרורים
3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ
1 פומלה קלופה ומפוררת
1 פלפל אדום חריף טרי, מנוקה מגרעינים וקצוץ
3 כפות בוטנים קלויים, קצוצים גס
3 כפות עלי כוסברה שלמים
1 כף עלי נענע, קצוצים דק
לרוטב:
4 כפות מים
2 כפות חומץ אורז
2 כפיות סוכר
2 שיני שום קצוצות דק
1 ס"מ שורש ג´ינג´ר טרי, קצוץ דק
2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון
2 כפות רוטב דגים
מלח, פלפל
הוראות הכנה
מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.
מבשלים את חזה העוף במי מלח כ-10 דקות, עד שהוא עשוי. מסננים, חותכים לרצועות דקות. שמים בקערה.
מוסיפים את שאר החומרים מלבד הבוטנים, ומערבבים.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
מפזרים מעל את הבוטנים הקצוצים ומגישים
הערות
המתכון באדיבות ישראל אהרוני