סלט יווני

חדשות כיפה שָׂרָה 07/12/06 00:00 טז בכסלו התשסז

מצרכים

עגבניות (עדיף עגבניות קטנטנות)

עגבניות מיובשות

אבוקדו

זיתים שחורים מצ´וקמקים

מלפפונים

פלפלים

ירקות עליים ירוקים כהה

בצל סגול קטן

גבינת פטה או גבינת צאן או גבינה בולגרית

רוטב

שמן זית

מיץ לימון

קצת חומץ בין יין אדום

מלח

פלפל

הוראות הכנה

לחתוך את הירקות. לחתוך דק דק את העגבניות המיובשות.

לחתוך את הגבינה לריבועים קצת גדולים

לערבב את כל החומרים עם הרוטב. או אפשר לזלוף את הרוטב למעלה אישית לכל סועד.

הערות

לפי כמות הירקות כדאי להשאיר את הסלט כמה זמן שהנוזלים יספגו בעגבניות המיובשות.
אפשר לחתוך את הכל גס (אבל את העגבניות המיובשות לחתוך דק)

המתכון באדיבות המצאתי מתוך נסיון מוצלח לחקות סלט שאכלתי במסעדה

כתבות נוספות