סלט טירשי טריפולטני

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/10/06 00:00 כג בתשרי התשסז

טירשי, צילום: shutterstock
טירשי, צילום: shutterstock

מצרכים

1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות,

3-4 תפוחי אדמה (1/2 ק"ג),

קלופים וחתוכים לקוביות,

5 גזרים (1/2 ק"ג), קלופים ופרוסים,

4 קישואים (1/2 ק"ג), פרוסים,

שיניים מ-2 ראשי שום, קלופות וכתושות,

2 כפות פפריקה חריפה,

1 כף כמון,

1 כף קימל טחון,

1 כף שטוחה מלח,

1/3 כוס שמן,

מיץ מ-5 לימונים בינוניים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שמים בסיר את כל הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד שיתרככו. מסננים. מעבירים לקערה, מועכים למחית אחידה ומצננים היטב.

מערבבים בקערה נוספת את השום הכתוש, התבלינים, השמן ומיץ הלימון ויוצקים את התערובת על מחית הירקות הקרה. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים.

· איך שומרים? במכל אטום במקרר, עד שבוע.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות