סלט חציל פיקנטי

חדשות כיפה אימוש 06/09/06 00:00 יג באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 חציל גדול

שמן לטיגון עמוק

אחד וחצי בצלים

1 גמבה

חצי כוס מים

חבילה קטנה של רסק עגבניות

מלח

פפריקה מתוקה

פלפל

רבע כוס חומץ

שתי כפות סוכר

הוראות הכנה

חותכים 1 חציל גדול מקולף לקוביות וממליחים לחצי שעה.

שוטפים את החציל מהמלח ומטגנים בשמן חם ועמוק.

(אני מעמידה את החציל המטוגן במסננת לשעה כדי שכל עודפי השמן יסתננו).

אגב אפשר גם לשים בתנור עם שמן זית למי שרוצה לחסוך בקלוריות.

שופכים את שאריות השמן מהמחבת ומטגנים אחד וחצי בצלים קצוצים + 1 גמבה חתוכה לרצועות קצרות ודקות.

כשהכל מתרכך מוסיפים את החצילים המטוגנים.

מוסיפים עוד חצי כוס מים וחבילה קטנה של רסק עגבניות ומתבלים בקצת מלח, פפריקה מתוקה ופלפל. מכסים את המחבת. אחרי 10 דקות מוסיפים רבע כוס חומץ ושתי כפות סוכר וממשיכים לבשל עוד בערך 5 דקות ללא מכסה

הערות

כתבות נוספות