סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית

חדשות כיפה עוד שניה 23/11/08 00:00 כה בחשון התשסט

מצרכים

לבטטות:

3 בטטות בינוניות

1/2 כוס שמן זית

2-3 כפות סוכר חום דמררה

2 כפיות מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית קנמון

מיץ מלימון גדול

2 כפות עלי טימין טריים

לסלט:

2-3 צרורות עלי רוקט

250 גרם גבינה בולגרית פיראוס

לרוטב:

2 שיני שום כתושות

1 כפית חרדל

מלח,פלפל שחור

1 כפית סוכר חום או דבש

4 כפות חומץ בלסמי

3 כפות חומץ בן יין

1/4 כוס שמן תירס

1/2 כוס עירית קצוצה

2 כפות צנוברים קלויים

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שוטפים את הבטטות ופורסים בקליפתן לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, אופים כ-30 דקות עד שהבטטות יזהיבו. מוציאים מהתנור ומצננים.

2. שמים בקערה את עלי הרוקט. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים על העלים ומערבבים. מעבירים את העלים לצלחת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות הבטטה.

3. מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ומגישים עם בגט טרי.

הערות

קערת סלט מרשים וטעים!
אני הוספתי גם חסה.

המתכון באדיבות בני סיידא

כתבות נוספות