מסייר (חמוצים טריפוליטניים)

חדשות כיפה מגושקה 12/05/09 00:00 יח באייר התשסט

מצרכים

3 גזרים

1 קולורבי גדול

1 שומר גדול שטוף ונקי(בעונה)

פלפלים מכל הצבעים

2-3 פלפלים חריפים

כ- 1/2 כרובית נקייה, מושרית במי מלח ושטופה

מלפפונים (לא חובה)

2 לימונים

2 כפות גדושות מלח

מעט מים.

הוראות הכנה

חותכים את הגזרים לטבעות ולרצועות עבות, את הקולורבי חוצים ופורסים לפרוסות דקות וכן גם את השומר.

חותכים את הפלפלים לרצועות, ואת הפלפלים החריפים לשמיניות לאורך.

מפרידים את הכרובית לפרחים ומוסיפים לשאר הירקות

פורסים את המלפפונים ומוסיפים גם אותם.

סוחטים את הלימונים, חותכים את מה שנותר מהם לשמיניות ומוסיפים לירקות.

יוצקים את מיץ הלימונים על הירקות,זורים את המלח, מוסופים מעט מים (כ- 1/4 כוס) ומערבבים היטב.

נונים למסייר לעמוד כ-1/2 שעה לספיגת הטעמים,מערבבים שוב ומגישים.

הערות

קערה גדולה מתאים עם כל אוכל (מלבד קינוחים), ולכן, דאגו מראש שישאר מספיק גם לארוחה הבאה!

המתכון באדיבות המטבח של אמא של מגושקה

כתבות נוספות