סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/11/19 10:15 כ בחשון התשפ

סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה, צילום: נופר בגנים
סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה, צילום: נופר בגנים

מצרכים

1 חבילת קבביס

לסלט:

1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן

20 עגבניות שרי צבעוניות

צרור פטרוזיליה קצוצה

2-3 עלי בצל סגול

צרור כוסברה

10 זיתי קלמטה

2 צנוניות פרוסות דק

חופן נבטים

חופן אגוזי מלך

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

קורט מלח, פלפל וסומאק

לרוטב הטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כף גדושה לימון כבוש

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה

צולים את הקבביס על פנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.

בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.

להכנת הטחינה: במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.

מרכיבים את המנה: בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבביס הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.

מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.

המתכון באדיבות "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי

כתבות נוספות