סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה

חדשות כיפה 18/11/19 10:15 כ בחשון התשפ

סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה, צילום: נופר בגנים
סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה, צילום: נופר בגנים

מצרכים

1 חבילת קבביס

לסלט:

1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן

20 עגבניות שרי צבעוניות

צרור פטרוזיליה קצוצה

2-3 עלי בצל סגול

צרור כוסברה

10 זיתי קלמטה

2 צנוניות פרוסות דק

חופן נבטים

חופן אגוזי מלך

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

קורט מלח, פלפל וסומאק

לרוטב הטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כף גדושה לימון כבוש

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה

צולים את הקבביס על פנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.

בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.

להכנת הטחינה: במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.

מרכיבים את המנה: בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבביס הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.

מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.

המתכון באדיבות "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר