סגור

סלט עוף ופומלה ויאנטמי

כד באייר התשסח
,
29 במאי, 2008
29/05/2008 0:00
חלבי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

1 חזה עוף (כ-200 גרם), מנוקה מגידים ושומן

1 גזר, קלוף וחתוך לגפרורים

1 מלפפון קטן טרי על קליפתו, חתוך לגפרורים

3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ

1 פומלה קלופה ומפוררת

1 פלפל אדום חריף טרי, מנוקה מגרעינים וקצוץ

3 כפות בוטנים קלויים, קצוצים גס

3 כפות עלי כוסברה שלמים

1 כף עלי נענע, קצוצים דק

לרוטב:

4 כפות מים

2 כפות חומץ אורז או חומץ רגיל

2 כפיות סוכר

2 שיני שום קצוצות דק

1 ס"מ שורש ג´ינג´ר טרי, קצוץ דק

2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון

2 כפות רוטב דגים (לא חובה. למישהו יש דבר כזה בכלל?)

מלח, פלפל

החומרים:

1 חזה עוף (כ-200 גרם), נמוקה מגידים ושומן

1 גזר, קלוף וחתוך לגפרורים

1 מלפפון קטן טרי על קליפתו, חתוך לגפרורים

3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ

1 פומלה קלופה ומפוררת

1 פלפל אדום חריף טרי, מנוקה מגרעינים וקצוץ

3 כפות בוטנים קלויים, קצוצים גס

3 כפות עלי כוסברה שלמים

1 כף עלי נענע, קצוצים דק

לרוטב:

4 כפות מים

2 כפות חומץ אורז

2 כפיות סוכר

2 שיני שום קצוצות דק

1 ס"מ שורש ג´ינג´ר טרי, קצוץ דק

2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון

2 כפות רוטב דגים

מלח, פלפל

הוראות הכנה

מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.

מבשלים את חזה העוף במי מלח כ-10 דקות, עד שהוא עשוי. מסננים, חותכים לרצועות דקות. שמים בקערה.

מוסיפים את שאר החומרים מלבד הבוטנים, ומערבבים.

יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.

מפזרים מעל את הבוטנים הקצוצים ומגישים

הערות

4-5 מנות מתאים לשבת קיץ בבוקר כשאין ממש חשק למשהו כבד וחם.

המתכון באדיבות ישראל אהרוני

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

חברי 'ימינה' באלקנה צילום: ללא

מועמד ימינה לא הורשה לעלות לתיבה בבית הכנסת בשל מועמדותו ברשימה

קרא עוד