לפת כבושה

מיצמיצ 05/11/09 00:00 יח בחשון התשע

מצרכים

2 ק"ג לפתות קטנות וצעירות, קלופות וחתוכות לרבעים

3 כפות מלח גס

2 סלקים בינוניים חתוכים לאצבעות

1 שורש סלרי חתוך לאצבעות

1-2 פלפלונים חריפים טריים

2 כוסות מים שהורתחו וצוננו

חצי כוס חומץ טבעי

הוראות הכנה

מכינים את הלפת 4 ימים לפחות לפני ההגשה.

בקערה מערבבים את הלפת עם המלח, ומניחים ל-12 שעות.

מעבירים את הלפת עם הנוזלים שהצטברו בקערה, לצנצנת גדולה. מוסיפים את הסלק, הסלרי והפלפלונים, וכן מים וחומץ. אם צריך, מוסיפים נוזל ביחס של 4 מנות מים למנה חומץ, עד שהנוזלים יכסו את הירקות.

סוגרים ושומרים יומיים-שלושה בטמפרטורת החדר

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר