מרק תאילנדי

חדשות כיפה ביתה 05/09/06 00:00 יב באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חזה עוף ,חצוי

3-4 ליטר מים.

3 שיני שום פרוסות

3 כפות שמן

כף זינגביל טחון-יבש.

מלח.(אני שמה כף וחצי-אבל זה עניין של טעם)

לתוספות:

איטריות אורז או אטריות ביצים מבושלות.

נבטים (עדיף הנבטים ה"סיניים"הלבנים ושמנמנים)

כמה עלי כוסברה קצוצים.

הוראות הכנה

-מרתיחים את המים עם המלח,מוסיפים את החזה ומרתיחים 3 דקות.מכסים את הסיר ומכבים את האש.העוף יתבשל בחום המים ,אבל ישאר עסיסי.

כשהמים מתקררים מעט,מוציאים את העוף וחותכים לרצועות דקות,מניחים בצד.שומרים את המים.

בסיר אחר

מטגנים פרוסות מ-3 שיני שום עד שמזהיבות קלות מוציאים את השום,מוסיפים לסיר כף זינגבוויל טחון.עד שמשחים מעט,מוסיפים את המים שבושל בהם העוף.מרתיחים.

להרכבת המרק.

שמים בצלחת מעט נבטים,עוף,איטריות 2-3 פרוסות שום וכוסברה לפי הטעם.

שופכים על תכולת הצלחת מהמרק החם.

הנבטים והכוסברה יתבשלו מעט מהחום של המרק אך ישארו קריספיים וארומטיים להפליא...

הערות

כתבות נוספות