מרק עדשים ירוקים I

חדשות כיפה חנה מרים 15/10/06 00:00 כג בתשרי התשסז

מצרכים

2 בצלים בינוניים קצוצים.

3-4 גזרים קלופים ופרוסים.

2-3 גבעולי סלרי פרוסים.

2-3 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות.

כוס עדשים ירוקים.

כ-4 ליטר מים רותחים.

מלח, פלפל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.

מוסיפים את הירקות ואת המים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד שכל הירקות רכים.

מתבלים לפי הטעם (אני אוהבת הרבה פלפל) ומבשלים עוד כרבע שעה.

אם רוצים מרק יותר סמיך מוסיפים יותר עדשים, וההפך.

המרק נשמר טוב במקרר, ויש הטוענים שאף משביח, אך צריך בד"כ להוסיף מים בחימום החוזר (העדשים סופחים הרבה מים).

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות