מרק ירקות טחון עם עוף

חדשות כיפה אחת מל"ו 01/12/09 00:00 יד בכסלו התשע

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

8 שוקי עוף, קלח דלעת, כרישה בשרנית, גבעול גדול של שמיר, 2 פלפלים אדומים, מגולענים, תחתית הבשרנית של סלרי עלים או שורש סלרי קלוף, 10 כוסות מים, מלח ופלפל, תפוח אדמה בינוני קלוף.

הוראות הכנה

מרתיחים מים בקומקום החשמלי. במקביל שמים בסיר הגדול שבו נבשל את המרק על הכיריים כוס מים אחת ומביאים לרתיחה. כך המים יתחממו יותר מהר, במקביל. את הדלעת אין מקלפים, רק חתוכים ומוציאים גרעינים ועוקץ, אם יש. שוטפים היטב את הכרישה ופורסים לפרוסות, כולל החלקים הירוקים. מוסיפים את כל החלקים למים כולל המים מהקומקום. מביאים לרתיחה חוזרת. מכסים ומבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה. שולים החוצה את השמיר והפלפלים וזורקים. מוציאים בכף מחוררת את הבשר המבושל. את המרק עם הירקות טוחנים.

הערות

מרק טעים וסמיך! מומלץ מאוד!

כתבות נוספות