מרק אפונה קר

חדשות כיפה אדנית 30/08/06 00:00 ו באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

400 גרם אפונה מוקפאת של סנפרוסט

30 עלי נענע טריים ושטופים

2 כוסות מרק ירקות צח

¼ כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

½ מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן

להגשה:

2 גביעי יופלה לבן או 2 גביעי שמנת תנובה קלה 9%

עלי נענע טריים לקישוט

הוראות הכנה

1. מרתיחים בסיר מים, מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-3 דקות, מסננים את האפונה, מעבירים לקערת מים קרים ל-5 דקות ומסננים.

2. מעבירים את האפונה למעבד מזון, מוסיפים נענע, מרק ירקות צח, שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים לתערובת אחידה, מוסיפים את השמנת לבישול ומעבדים דקה נוספת.

3. מעבירים את המרק דרך מסננת לקערה, מקררים כ-4 שעות, טועמים ומשפרים תיבול. מוזגים את המרק לצלחות מקוררות, שמים בכל צלחת כף יופלה או כף שמנת קלה, מעטרים בעלה נענע ומגישים.

הערות

המתכון באדיבות חוברת מתכונים של תנובה לשבועות

כתבות נוספות