מרק אפונה עם כדורי בשר

חדשות כיפה חנה מרים 24/03/12 20:47 א בניסן התשעב

מרק אפונה, צילום: שאטרסטוק
מרק אפונה, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

200-350 גר´ (תלוי ברמת הסמיכות הרצויה) אפונה יבשה מושרית במשך לילה (או כמה שעות במים חמים עם סודה לשתיה).

חצי צרור כוסברה קצוץ

4-6 שיני שום

2 גזר

שורש סלרי (אני שמה חצי)

תבלינים: מלח, פלפל, כמון

(ניתן להוסיף תפו"א)

לכדורי הבשר:

חצי קילו בשר טחון

ביצה

מלח, פלפל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מבשלים את האפונה עם 2 שיני שום חצויות וכף מלח וכ-2 ליטר מים (חצי סיר) למשך שעה לפחות (עד שמתחילה להתפורר).

מוסיפים את שאר מרכיבי המרק (למעט התבלינים)

מערבבים את החומרים לכדורי הבשר,

יוצרים כדורים ומוסיפים למרק

מבשלים למשך שעה נוספת לפחות (ככל שמבשלים יותר, המרק נהיה סמיך יותר).

מוסיפים תבלינים (בערך כף כמון, וכפית פלפל שחור), טועמים ומתקנים תיבול.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כ-4 ליטר אפשר להוציא את כדורי הבשר ולטחון את המרק, אני מעדיפה אותו בצורתו הזו.
בתאבון.

כתבות נוספות