מצרכים
80 גרם חמאת תנובה
2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים מגוררים דק
800 גרם אפונה קפואה
3 תפוחי-אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור טחון טרי, אגוז מוסקט
7 כוסות מרק ירקות צח או מים ואבקת מרק
1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
להגשה קרוטונים
הוראות הכנה
1. ממיסים בסיר כבד את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את האפונה, הגזר ותפוחי-האדמה ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מאדים בסיר מכוסה 10 דקות.
2. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 45 דקות על אש נמוכה. מרסקים במעבד מזון או במעבד ידני למרקם חלק, מוסיפים את השמנת מחממים ומגישים עם קרוטונים.
הערות
המתכון באדיבות השף הלבן של תנובה