זוֹם - "מרק" חלבי תימני

חדשות כיפה טליטלי 02/08/09 00:00 יב באב התשסט

זום, צילום: shutterstock
זום, צילום: shutterstock

מצרכים

2 אשל

1 שמנת

1/2 קופסת גבינה לבינה

1/2 כפית סחוג אדום

לימון שלם

3/4 כוס קמח

כוס וחמי מים רותחים

הוראות הכנה

קצת רקע מסורתי:

מדובר במאכל בין מרק סמיך לדייסה, אותו נוהגים לאכול בצאת צום. הוא כ"כ טעים שאני מכינה אותו לעיתים סתם כך ללא סיבה מיוחדת.. :)

ולשלבי ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, האשל, השמנת, הגבינה, המלח והסחוג, ומוסיפים מיץ מלימון שלם.

2. מערבבים היטב עד שאין גושים, מניחים על אש נמוכה ומוסיפים את המים לסירוגין.

3. מבשלים כ-20 דק´ עד להסמכה.

הערות

2-3 מנות אפשר להוסיף יותר או פחות מים, תלוי ברמת הסמיכות הרצויה לכם.
הצעת הגשה - להכין "פטוט": לבצוע לחם לחתיכות קטנות ולערבב בזום - גם טעים וגם משביע.
כל הזכויות שמורות לאמא שלי, לסבתא שלי, וליוצאי תימן באשר הם...

המתכון באדיבות תימן הרחוקה

כתבות נוספות