מרק תפוחי אדמה חלבי

מיצמיצ 07/09/06 00:00 יד באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

6 תפוחי אדמה בינוניים

3 כוסות מים

3 כוסות חלב

3 כפות קמח מלא

3 כפות חמאה

מלח, פלפל - לפי הטעם

הוראות הכנה

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות די קטנות

מבשלים אותם בשלוש כוסות המים + מלח, עד שמתרככים

מוסיפים את החלב, מביאים לסף רתיחה

במחבת, מחממים את החמאה, מוסיפים לה את הקמח

משחימים את הקמח קצת, על אש נמוכה, שיקבל טעם קלוי כזה

מוסיפים את הקמח למרק, ומערבבים היטב עד שהמרק מתעבה ומסמיך

טועמים ומתקנים את מידת ההמלחה, מוסיפים פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה

מחלקים לצלחות הגשה ומגישים.

אם מעוניינים להקרים עם גבינה צהובה - מניחים פרוסה אחת מעל מעל המרק, ומניחים לה להנמס בחום.

אפשר להגיש עם קרוטונים, או עם פרוסות לחם קלויות בגריל ומרוחות במעט שום כתוש

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר