מרק עדשים

סליפווקר 05/09/06 00:00 יב באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 בצל גדול מאד

1 +1/2 כוסות עדשים כתומות

1/2 כוס אורז

מים

מלח

פלפל

1 כף אבקת מרק (לא הכרחי ולא רצוי)

קצת חוואייג´, או תבלין צהוב אחר, כורכום למשל

שמן לטיגון

הוראות הכנה

מחממים בסיר שמן

קוצצים את הבצל ומוסיפים לשמן

מטגנים את הבצל עד להשחמה

שופכים על הבצל בסיר כוס מים שניה לפני שהוא משחיר. הוא צריך להיות כהה, אבל לא שרוף

מנקים את העדשים מאבנים קטנות וכל מיני עב"מים שלפעמים יש בהן

שוטפים את העדשים ואת האורז בהרבה מים, עד שמי השטיפה צלולים

מוסיפים את העדשים והאורז לסיר

מוסיפים מים, לפחות 7 כוסות

מביאים לרתיחה

מוסיפים מלח, פלפל וקצת חוואייג´. מי שלא יכול לחיות בלי אבקת מרק, שיוסיף כף אחת

מנמיכים האש, ומבשלים על להבה נמוכה כארבעים דקות.

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הערות

המתכון באדיבות מתכונים.נט

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר