סגור

מרק עדשים

יב באלול התשסו
,
05 בספטמבר, 2006
05/09/2006 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
חצי שעה- שעה
בינוני

מצרכים

1 בצל גדול מאד

1 +1/2 כוסות עדשים כתומות

1/2 כוס אורז

מים

מלח

פלפל

1 כף אבקת מרק (לא הכרחי ולא רצוי)

קצת חוואייג´, או תבלין צהוב אחר, כורכום למשל

שמן לטיגון

הוראות הכנה

מחממים בסיר שמן

קוצצים את הבצל ומוסיפים לשמן

מטגנים את הבצל עד להשחמה

שופכים על הבצל בסיר כוס מים שניה לפני שהוא משחיר. הוא צריך להיות כהה, אבל לא שרוף

מנקים את העדשים מאבנים קטנות וכל מיני עב"מים שלפעמים יש בהן

שוטפים את העדשים ואת האורז בהרבה מים, עד שמי השטיפה צלולים

מוסיפים את העדשים והאורז לסיר

מוסיפים מים, לפחות 7 כוסות

מביאים לרתיחה

מוסיפים מלח, פלפל וקצת חוואייג´. מי שלא יכול לחיות בלי אבקת מרק, שיוסיף כף אחת

מנמיכים האש, ומבשלים על להבה נמוכה כארבעים דקות.

הערות

המתכון באדיבות מתכונים.נט

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

מירי רגב צילום: יונתן סינדל/ פלאש 90

ערוץ 13 יפצה את מירי רגב ב-150 אלף ש"ח

קרא עוד