מרק ירקות עם גריסים – חורפי ומשביע

כה בחשון התשסט
,
23 בנובמבר, 2008
23/11/2008 0:00
מרק שמחמם

מרק שמחמםצילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

5 גזרים בינוניים, בצל, 2 כפות שמן, חצי כוס גריסים (או אורז), פלפל ירוק (או גמבה), צרור גבעולי פטרוזיליה קצוצים, צרור גבעולי שמיר קצוצים, שורש כרפס, 10 – 12 כוסות מים, 2 כפות א´ מרק בטעם עוף, רבע כפית מלח.,

לבצקניות: ביצה, רבע כוס מים, 1 – 2 כפות קמח (בהתאם לספיגת הבצק)

הוראות הכנה

הכנה: קולפים את הגזרים ומגררים בפומפייה דקה. קוצצים דק את הבצל. מחממים את השמן בסיר רחב וכבד. מוסיפים את הגזר והבצל. מאדים תוך בחישה 8 – 10 דקות. מוסיפים את הגריסים ומערבבים. חוצים את הפלפל לשניים, מסלקים את הגרעינים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את עשבי התיבול והכרפס. יוצקים מחצית מכמות המים, מוסיפים את אבקות המרק והמלח, ומערבבים. יוצקים את שארית המים ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.

לבצקניות: טורפים בעזרת מזלג את הביצה, המים והשמן. מוסיפים את הקמח ובוחשים לקבלת עיסה סמיכה. נוטלים בכפית מנות מהעיסה ומטילים למרק הרותח. מבשלים 15 – 20 דקות נוספות. בתום הבישול מרחיקים את עשבי התיבול והפלפל. מגישים חם.

הערות

6 – 8 מנות טעים וקל!
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בית הדין הרבני בתל אביב צילום: מרים אלסטר/פלאש 90

ביקורת קשה של בית הדין הרבני נגד התנהלות אביו של סרבן גט: "מדובר בביזיון"

קרא עוד