מרק ברוקולי מוקרם

מיצמיצ 05/09/06 00:00 יב באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 כפות חמאה לא מלוחה

1 בצל קצוץ דק

1 גזר פרוס דק

2 כפיות גרגרי חרדל

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/2 ק"ג ברוקולי קצוץ גס

3 כוסות מים

1/2 1 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם

הוראות הכנה

* ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה ומטגנים, תוך ערבוב, את הבצל, הגזר וגרגרי החרדל.

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.

* מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ- 20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.

* מעבדים למחית במעבד מזון ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה.

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר