מרק בטטה פטנט

יא בתשרי התשסז
,
03 באוקטובר, 2006
03/10/2006 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

חצי קילו בטטות

ראש שום שלם

4 כוסות מרק רותח

מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

לוקחים חצי קילו בטטות ודוקרים אותם ומבשלים אותם במיקרו חמש דקות. מצד אחד וחמש דקות נוספות מצד שני, עד שהן רכות.

מסירי קליפות חיצוניות מראש שום שלם שלם, אך אין מפרקים אותו. דוקרים כל שן בקיסם, שמים בקערית עם כף מים וזולפים למעלה כף שמן. מכסים את הקערית ומבשלים דקה אחת בהספק מלא.

חוצים את הבטטות ומרוקנים את בשרן (ללא הקליפה) למעבד מזון. מפרקים את ראש השום שהצטנן בינתיים לשיניים ולוחצים כל שן, כך שתוכנה המשחתי ישתפרץ לתוך מעבד המזון. מוסיפים כוס מרק רותח ומעבדים הכל למחית חלקה.

מעבירים לסיר, מוסיפים שלוש כוסות מרק (עוף או ירקות), מלח, פלפל שחור ואפשר עוד תבלינים אם רוצים (אגוד מוסקט, חוואג´, קארי). מערבבים ומחממים בעדינות. אפר להוסיף עשבי תיבול לפני ההגשה.

הערות

המתכון באדיבות ציפי לביא

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

תמר פניגשטיין ז"ל צילום: המרכז הרפואי שערי צדק

תמר נהרגה בתאונה ברכבת הקלה: "חיוך גדול ולבביות"

קרא עוד