מרק אפונה קר

אדנית 30/08/06 00:00 ו באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

400 גרם אפונה מוקפאת של סנפרוסט

30 עלי נענע טריים ושטופים

2 כוסות מרק ירקות צח

¼ כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

½ מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן

להגשה:

2 גביעי יופלה לבן או 2 גביעי שמנת תנובה קלה 9%

הוראות הכנה

1. מרתיחים בסיר מים, מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-3 דקות, מסננים את האפונה, מעבירים לקערת מים קרים ל-5 דקות ומסננים.

2. מעבירים את האפונה למעבד מזון, מוסיפים נענע, מרק ירקות צח, שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים לתערובת אחידה, מוסיפים את השמנת לבישול ומעבדים דקה נוספת.

3. מעבירים את המרק דרך מסננת לקערה, מקררים כ-4 שעות, טועמים ומשפרים תיבול. מוזגים את המרק לצלחות מקוררות, שמים בכל צלחת כף יופלה או כף שמנת קלה, מעטרים בעלה נענע ומגישים.

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הערות

המתכון באדיבות חוברת מתכונים של תנובה לשבועות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר