קרפצ'יו סלק ואבוקדו - טבעוני

כג בסיון התשפ
,
15 ביוני, 2020
15/06/2020 12:15
קרפציו סלק ואבוקדו

קרפציו סלק ואבוקדו צילום: סטודיו טקה

חלבי
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

מצרכים – קרפצ'יו

2 סלקים טריים בגודל בינוני

מלח ים

1 אבוקדו

40 גר' אגוזי לוז קלויים

25 גר' גבינת פרמז'ן (אופציה לגבינה טבעונית)

עלי בזיליקום

מצרכים - רוטב

50 מ''ל שמן זית כתית מעולה

20 מ''ל חומץ בלסמי

1 כפית חרדל גרגירים

מלח

פלפל שחור

עשבי תיבול

מצרכים - מיונז זיתים

100 מ''ל חלב סויה לא מתוק

200 מ''ל שמן חמניות

15 מ''ל חומץ תפוחים

50 גר' זיתים שחורים ללא הגלעין

הוראות הכנה

פזרו מלח ים על תבנית אפייה והניחו את הסלקים השלמים, פזרו שכבה נוספת של מלח ים ואפו את הסלקים בחום של 200ºC למשך כ-45 דקות. בדקו אם הסלקים אפויים באמצעות קיסם, לאחר מכן הניחו אותם בצד בכדי שיתקררו.

קלפו את הקליפה וחתכו את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת קוצץ ירקות מנדולינה - מומלץ לעשות זאת עם כפפות. חזרו על הפעולה בכדי לחתוך גם את האבוקדו לפרוסות דקות. ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב, סדרו את עלי הסלק והאבוקדו על גבי צלחת גדולה ושטוחה, ומרחו עליהם את הרוטב בעזרת מברשת. פזרו את אגוזי הלוז, גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום מעל הרוטב.

להכנת מיונז הזיתים: מזגו את חלב הסויה לבלנדר וערבבו במהירות בעוצמה בינונית, תוך כדי מזגו את שמן הזית, מעט בכל פעם.

כאשר התערובת מקבלת מרקם של תחליב, ערבבו במהירות הגבוהה ביותר. הוסיפו זיתים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מלח לפי הטעם. פזרו בעזרת כפית נקודות של מיונז זיתים במנת הקרפצ'יו והגישו

המתכון באדיבות המותג Teka

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

שוטר מג"ב באירוע צילום: דוברות המשטרה

המשטרה: מתיישבים תקפו שוטרים באבנים ובקבוקי צבע ליד יצהר

קרא עוד