קרפצ'יו סלק ואבוקדו - טבעוני

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/06/20 12:15 כג בסיון התשפ

קרפציו סלק ואבוקדו , צילום: סטודיו טקה
קרפציו סלק ואבוקדו , צילום: סטודיו טקה

מצרכים

מצרכים – קרפצ'יו

2 סלקים טריים בגודל בינוני

מלח ים

1 אבוקדו

40 גר' אגוזי לוז קלויים

25 גר' גבינת פרמז'ן (אופציה לגבינה טבעונית)

עלי בזיליקום

מצרכים - רוטב

50 מ''ל שמן זית כתית מעולה

20 מ''ל חומץ בלסמי

1 כפית חרדל גרגירים

מלח

פלפל שחור

עשבי תיבול

מצרכים - מיונז זיתים

100 מ''ל חלב סויה לא מתוק

200 מ''ל שמן חמניות

15 מ''ל חומץ תפוחים

50 גר' זיתים שחורים ללא הגלעין

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

פזרו מלח ים על תבנית אפייה והניחו את הסלקים השלמים, פזרו שכבה נוספת של מלח ים ואפו את הסלקים בחום של 200ºC למשך כ-45 דקות. בדקו אם הסלקים אפויים באמצעות קיסם, לאחר מכן הניחו אותם בצד בכדי שיתקררו.

קלפו את הקליפה וחתכו את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת קוצץ ירקות מנדולינה - מומלץ לעשות זאת עם כפפות. חזרו על הפעולה בכדי לחתוך גם את האבוקדו לפרוסות דקות. ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב, סדרו את עלי הסלק והאבוקדו על גבי צלחת גדולה ושטוחה, ומרחו עליהם את הרוטב בעזרת מברשת. פזרו את אגוזי הלוז, גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום מעל הרוטב.

להכנת מיונז הזיתים: מזגו את חלב הסויה לבלנדר וערבבו במהירות בעוצמה בינונית, תוך כדי מזגו את שמן הזית, מעט בכל פעם.

כאשר התערובת מקבלת מרקם של תחליב, ערבבו במהירות הגבוהה ביותר. הוסיפו זיתים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מלח לפי הטעם. פזרו בעזרת כפית נקודות של מיונז זיתים במנת הקרפצ'יו והגישו

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות המותג Teka

כתבות נוספות