רולדת פטריות

חדשות כיפה אחת מל"ו 29/07/10 00:00 יח באב התשע

רולדת פטריות, צילום: שאטרסטוק
רולדת פטריות, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

לרולדה (לתבנית מרובעת 30*30):

4 ביצים מופרדות

¼ כפית מלח

כף שמן

¼ כוס קמח תופח

קורט סוכר

אביזרי עזר: ניר אפייה 30*30

מצרכים לרוטב הבסיס:

כף אבקת מרק בטעם עוף

חצי כוס מים רותחים

מצרכים למלית:

2 כפות שמן

10 גרם מרגרינה

2 בצלים בינונים קצוצים

חצי קילו פטריות שמפניון פרוסות דק

חצי כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט

כף פטרוזיליה או שמיר קצוץ דק

כפית קורנפלור מדולל ב1/2 כוס מים

לרוטב ולהגשה: שקית רוטב פטריות או רוטב ובשר מבושל לפי ההוראות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

רולדה:

מקציפים חלבונים לקצף יציב, מוסיפים מלח,חלמונים ושמן. מוסיפים קמח בתנועות בחישה קלות. יוצקים את הבלילה על נייר האפייה. אופים בחום בינוני במשך 15 – 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב-חום יפה. מוציאים בזהירות את הרולדה והופכים על מגבת בד. מגלגלים לצורת גליל. מקררים כרבע שעה.

רוטב בסיס:

בוללים את אבקת המרק והמים למרקם אחיד. פותחים את הרולדה ויוצקים באופן שווה את הרוטב.

מלית:

מחממים את השמן והמרגרינה בסיר. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך בחישה עוד מספר דקות. מתבלים, מוסיפים פטרוזיליה ומוסיפים את הקורנפלור המדולל במים. מביאים לרתיחה ולהסמכה. מורחים את המלית על גבי הרולדה ומגלגלים שנית לגליל. שומרים בקרור עד להגשה. מכינים את הרוטב בהתאם להוראות על גבי האריזה. לפני ההגשה מחממי קלות את הרולדה, פורסים לפרוסות ויוצקים את הרוטב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

8 מנות

כתבות נוספות