מצרכים
החומרים:
חצי ק"ג קמח מנופה
20 גר´ שמרים
1 כף סוכר
כפית וחצי מלח
75 גר´ חמאה מומסת
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
שמים את השמרים בקערית קטנה עם סוכר ומעט מים. מניחים לתערובת לתסוס כחצי שעה.
מוסיפים את השמרים המומסים אל קערה ובה הקמח. מוסיפים את המלח ומים ליצירת בצק חלק וגמיש. הבצק צריך להיות רך מאד אך לא דביק. מכסים בניילון נצמד ומשהים למשך כ- 3 שעות.
מחלקים את הבצק לכמה כדורים. טובלים את הכדורים בחמאה מומסת ומכניסים אותם, צפופים זה על זה אל תוך סיר מתכת קטן. מכסים במכסה או בנייר כסף ומניחים לעוד שעה לפחות.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי. מנמיכים את ל 100 מעלות וממשיכים לאפות על בחום נמוך עוד כמה שעות.
מגישים עם סחוג ביתי.
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות דרך האוכל