פריטטה איטלקית קלאסית

חדשות כיפה אושר ושמחה 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 בצלים

4 עגבניות בשלות

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

6 ביצים

1 כפית תערובת עשבי תיבול איטלקית (ריחן, אורגנו, קורנית, מיורן)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. קולפים את הבצלים וקוצצים אותם. חולטים את העגבניות לדקה במים רותחים. שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. חוצים את העגבניות ומוציאים את הגרעינים. קוצצים דק.

2. מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שמתחילים להזהיב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מלח ופלפל, ומבשלים על להבה בינונית עד שהעגבניות מתרככות מעט (אך לא רכות לגמרי) וכל הנוזלים התאדו. מעבירים לקערה.

3. מוסיפים לעגבניות את הגבינה המגוררת ומצננים מעט את התערובת. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הירקות ביחד עם עשבי התיבול. מערבבים היטב ומתבלים שוב במלח ובפלפל.

4. מחממים את השמן שנותר במחבת ויוצקים לתוכו את התערובת. מבשלים להבה בינונית כ-7 דקות או עד שהחביתה יציבה.

5. מחממים את הגריל בתנור. מעבירים את המחבת מתחת לגריל (משאירים את הידית מחוץ לתנור אם היא לא עמידה לחום). קולים 2-3 דקות, או עד שפני החביתה מזהיבים קלות.

6. ממתינים מספר דקות ומגישים, אפשר בליווי תוספת גבינת פרמזן מגוררת.

אני באופן אישי מחליפה את הגבנית פרמזן בגבינ"צ ומוותרת על הקטע של הגריל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות